Kunst, kultur, og kreativitet

Kunst, kultur, og kreativitet i 2020

Kunst, kultur og kreativitet kan være separate begreper eller flettet sammen, avhengig av kontekst. I mange isolerte situasjoner anses disse tre konseptene som separate.

Men i mer tverrfaglige situasjoner kan disse tre og flere betraktes som innbyrdes sammenheng og til og med uunnværlige. Det avhenger virkelig av det spesifikke intellektuelle emnet som diskuteres.

Kunst, kultur, og kreativitet møtes alle 3 i moderne kunst, slik som dette maleriet.
Hva kan en egentlig tolke fra kunst? Denne kvinnen har mest sannsynlig grodd seg fast!

Kunst er vakkert

Selv i sin definisjon er kunsten knyttet til kreativitet. Kunst er noe som mange anser for å være et ekstremt subjektivt konsept. De mener at ingen er en objektiv autoritet på emnet. Kunst i norsk kultur er et godt eksempel på nettopp dette.

Andre derimot tenker på kunst i tradisjonell forstand. De mener at kunst kan bedømmes objektivt og at kunst har en klar definisjon. De tror at formålet med kunsten er skjønnhet.

Uansett blir kunst generelt sett sett på som et uttrykk for en persons kreativitet. Relativisten tror rett og slett at en person skal gjøre det for selvuttrykk, mens objektivistene mener at det burde forherligge skjønnhet.

Kunst har eksistert siden begynnelsen av innspilt historie for folk å kanalisere sine kreative energier. Det vil trolig forbli med menneskeheten i en eller annen form helt til slutten.

Kultur kan være vanskelig å definere

På mange måter er kunst bare en undergruppe av kultur. Kultur inkluderer all praksis i et samfunn som gjør det unikt. Kunst, sammen med skikker, vaner, måter å samhandle på og mange flere er bare en liten skive.

Kultur kan omfatte ytre og indre aspekter. Utvendige aspekter er de som er synlige for utenforstående. Dette er hva de kan se med sine egne to øyne.

For eksempel er lokal arkitektur en veldig åpenbar manifestasjon av den lokale kulturen som alle vil kunne legge merke til. Du ser det, og det gir deg umiddelbart et inntrykk av den lokale kulturen.

Innendørskultur er de usynlige aspektene som først ikke er synlige for utenforstående. Ting som vaner og akseptable måter å oppføre seg på er ting som utenforstående trenger å bruke litt tid for å legge merke til.

Kreativitet avhenger også av hvem som definerer

Kreativitet er et veldig vidtrekkende begrep som kan omfatte alt som er fantasifullt og / eller originalt. Dette kan være med hensyn til kunst, kultur eller noe helt annet.

Noen kan for eksempel være poetisk kreative. Poesi er ikke en visuell kunst, men er fortsatt et utløp som folk kan bruke til å uttrykke sin kreative energi.

Kunst, kultur, og kreativitet kan forsterke hverandre

Kunst, kultur og kreativitet kan komme sammen og gjensidig styrke hverandre og deres konsepter. Det kan bli en dydig syklus som knapt kan brytes.

For eksempel krever kunst en stor grad av kreativitet for å skape noe originalt. Det originale kunstverket er også et tillegg til kulturen.

En rikere kultur inspirerer mennesker til å være enda mer kreative, noe som igjen resulterer i skapelsen av mer kultur, inkludert kunst.

Kunst, kultur, og kreativitet styrker hverandre på kryss og tvers av etnisiteter og landegrenser.
Eskimoer, indianere, afrikanere, sør-amerikanere, og europeere har alle mye til felles.

Kunst, kultur, og kreativitet i sivilisasjon

Når kunst, kultur og kreativitet kombinerer krefter, kan det produsere en kombinasjon som kan etablere en sivilisasjon eller forynge en eksisterende.

Ved å mate på og forsterke hverandre, kan disse tre produsere en slags «superkraft» som kan oppnå sivilisasjonsnivåer av energi.

Dette er grunnen til at så mange mennesker i historien har understreket viktigheten av hver av disse tre hver for seg og sammen. De forsto den sivilisatoriske viktigheten av dem og gjorde en innsats for å bevare og bygge videre på disse tre konseptene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *