Kulturmøter under lupen

Kulturmøter og fordelene som følger

Hvis du er en av de mange millionene som liker morgenkoppen med kaffe, så kan du takke kulturmøter for at du har fått kaffetrakteren inn på kjøkkenet ditt. Kulturmøter er når to forskjellige kulturer møtes og introduserer hverandre for deres ideer, skikker, og måter å gjøre ting på. Noen ganger deler de sin kultur, men beholder tradisjonene sine. Andre ganger presenterer den ene noe som den andre synes er veldig tiltalende og integrerer det i sin egen kultur.

Kulturmøter kan foregå hvor som helst, selv i en vanndam!
Kulturmøter kjenner ingen begrensninger – som her hvor to unge jenter møtes i en vanndam

Gode ​​eksempler på kulturmøter

De fleste skjønner ikke at tallene vi bruker i matematikk faktisk er et resultat av et kulturmøte. De er nemlig originalt arabiske tall. Før ankomsten av arabiske tall brukte de fleste enten det mer kompliserte romerske tallsystemet eller sitt eget lokale tallsystem. Da arabiske tall ble introdusert for rundt tusen år siden, så ble det sett på som et mer effektivt tallsystem. De fleste land endte opp med å holde seg til det.

Kaffe er på sin side hjemmehørende i Etiopia. Det ble oppdaget ved en tilfeldighet da en mann la merke til at geitene hans var ekstra aktive etter at de spiste rå kaffebønner. Disse kaffebønnene tok seg videre til den arabiske halvøya. Her perfeksjonerte de teknikken for å steke bønnene for å forbedre deres stimulerende effekter og smak.

Før de tok seg til Europa, så drakk de fleste i Europa øl på grunn av den dårlige vannkvaliteten. Hvis de hadde holdt dette oppe, så hadde den industrielle revolusjonen kanskje ikke skjedd fordi ingen ville vært edru nok til å håndtere industrimaskiner. Det er mange kulturelle utviklinger i Europa som kom som følge av kulturelle møter.

Ikke bare det, men spredningen av kaffe i Europa førte også til kulturinstitusjonen kalt kafe. En annen ting de fleste ikke vet var at det var i disse kafeene at intellektuelle fra hele verden kom for å diskutere ideer. Mange av dem endte med å bli skrevet ned og publisert. Etterhvert førte ideen om å sirkulere disse ideene regelmessig til oppfinnelsen av den første avisen. Alt dette kom fra en flere hundre år lang reise med utallige kulturmøter, hver mer interessant og fordelaktig enn sist.

Kulturmøter begynner ofte med et godt håndtrykk
Et håndtrykk er alltid en god start på kulturmøter

Omfavne nye ideer

Mange mennesker gjennom historien har vært veldig forsiktige med kulturmøter. De rettferdiggjør vanligvis sin mistenkelige holdning til utenforstående og deres ideer med bekymring for at den kan utvanne den lokale kulturen.

Andre mener at disse utenforstående kanskje bruker kulturmøter som et verktøy for å sakte erobre dem. Mens mange har gjort det tidligere, så bør dette ikke brukes som en grunn til å stenge deg utenfor omverdenen fullstendig.

Faktum er at verden er et veldig mangfoldig sted med så mange forskjellige mennesker og forskjellige ideer og måter å gjøre det samme på. Det ville være synd hvis vi var for redde for omverdenen og stengte oss utenfor på grunn av den frykten. Selvfølgelig skal folk alltid være forsiktige i enhver situasjon, men det må være en balanse mellom forsiktighet og mot til å utforske kulturmøter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *