Kultur og Covid

Vil kulturlivet overleve Covid19?

Aldri før har kulturlivet stått overfor en større utfordring enn i disse dager. etter at corona startet sin verdensturne har det blitt et stort opphold i kulturlivet. Inntektene svikter og svært mange kunstnere og profiler i kulturlivet sliter. aldri før har vi opplevd noe lignende. Artister som hadde fulle lister, sitter nå igjen med ingenting.

I 2020 sto vi plutselig overfor en helt ny situasjon. Vi opplevde hvor raskt verden kan endres, og hvor sårbare vi egentlig er. Hjemmekontor ble plutselig noe som var helt vanlig, og vi kunne bare glemme å gå på fest med venner. Siden det er også kom en streng lov i forhold til hvor mange som kunne være samlet, ble det samtidig umulig å holde store kulturarrangementer.

Plutselig ble vi alle mer hjemme enn noen gang før. Vi har måttet finne alternative typer underholdning og aldri har det vært bedre å ha internett. Ja heldigvis finnes det mye god underholdning på nettet. her kan du spille eller lese interessante artikler heller tester. Om ting har blitt litt kjedelig, kan kanskje sexleketøy tester gjøre hverdagen litt mer interessant.

Uansett hvilken underholdning du foretrekker vil du alltid finne noe som passer på internett. det har i det siste blitt mer vanlig at artister holder online konserter, i stedet for å vente på at verden er åpen igjen. vi ser det samme når det gjelder kunstnere sånn nå holder online utstillinger, og stand-up komikere som sender underholdende videoer live på sosiale medier.

Hvordan blir fremtiden?

Om vi bare kunne vite det med sikkerhet. Sannheten er at vi umulig kan forutse akkurat hvordan verden kommer til å bli. Vi opplever ting nå som vi aldri her opplevd i vår livstid, og vi har derfor lite erfaring å bygge våre spådommer på. En ting er uansett sikkert. Kulturlivet vil bestå, men muligens på en helt annen måte enn det vi har vært vant til tidligere.

Sånn er en gang livet, det eneste vi kan være helt sikre på, er at verden er i konstant endring. Om vi klarer å omfavne disse endringene, i stedet for å frykte de, vil vi få det mye bedre i vårt liv. Selv om verden endres er vi fortsatt mennesker, og vi elsker å underholde å bli underholdt. Kunstnere vil fortsatt dele av sin kreativitet, og dansere vil fortsatt danse.

Det er viktig at vi støtter opp rundt de artistene og kunstnerne som sliter med inntekter akkurat nå. Betal gjerne avgift for å gå på dine favoritt artister konserter på nett, ellers støtt artister på andre måter. dette vil vi sette stor pris på, og det vil føre til at vi kan fortsette sitt kreative arbeid.

Også vi kan være med å forme fremtiden, og det at vi velger å se lyst på den, kan avgjøre hvordan den blir. Kunst og kulturlivet har bestått, selv når land har vært i vanskelige situasjoner. Det er ofte da vi trenger kulturen aller mest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *