- KULTURTIPS -

Kulturtips nr. 8

Petronella Barker, skuespiller

Hva er ditt beste kulturtips?

– Jeg er veldig glad i billedkunst og prøver å få med meg det som skjer av utstillinger her jeg bor. Men som kulturtips vil jeg trekke fram en festival som jeg synes er helt fantastisk, nemlig Punkt i Kristiansand drevet av musikerne Erik Honoré og Jan Bang. Det er imponerende det de har fått til. Det er et høyt kunstnerisk nivå, veldig store navn (blant annet har Brian Eno vært kurator) og samtidig så god stemning.

 

Hvorfor er dette ditt beste kulturtips?

– Jeg var på festivalen for første gang i 2011 og jeg likte spesielt godt konseptet med remix som de gjør. De lar store internasjonale artister spille konsert, for deretter å bli live remikset av andre artister. Den friheten drømmer jeg om å kunne ta med inn i teaterverdenen. På årets Punktfestival, den første helgen i september, er det Daniel Lanois som er Artist in Residence, det tror jeg blir veldig spennende.

 

Hvorfor mener du det er viktig at det offentlige satser på kultur?

– Som kulturarbeider er jeg veldig opptatt av kultur og det at kulturuttrykkene beriker hverandre. Et samfunn uten kulturuttrykk er umulig å tenke seg og vi må innse hvor viktig kulturens plass er i samfunnet. I år er det første gang jeg stemmer i Norge og jeg vil stemme for et regjeringsskifte.