- KULTURTIPS -

Kulturtips nr. 28

Anja Skybakmoen, musiker, komponist og bandleder

Hva er ditt beste kulturtips?

– Mitt beste kulturtips akkurat nå er å se teaterforestillingen «Jeg er ikke her» som spilles på Sentralen fra 29.september.

 

Hvorfor er dette ditt beste kulturtips?
– Jeg tipser om dette av flere grunner. Denne forestillingen tar opp mange universelle temaer som er viktig for mennesket og som jeg personlig syns er spennende. Hvordan vil vi leve livet vårt? Den beskriver blant annet sosiale og økonomiske ulikheter, hverdagslivet for mennesker i ulike livssituasjoner, likestilling og småbarnsliv. Disse tingene finner man jo også igjen i valgkampen! Regissør Katinka Rydin Berge er utrolig dyktig og det er verdt å sjekke ut hennes arbeid. Stykket har nyskrevet musikk av Martin Horntvedt. Til sist er det nye flotte kulturhuset Sentralen midt i Oslo verdt turen i seg selv. Her skjer det masse flott og huset har både kafé og restaurant.

 

Hvorfor mener du det er viktig at det offentlige satser på kultur?

– Fordi på den måten kan også smalere kulturuttrykk få et levegrunnlag og være med å berike og utfordre oss. Jeg tror at vi mennesker trenger et mangfoldig og rikt kulturtilbud! Jeg ønsker at musikk, dans, drama og andre kunstuttrykk som maling, tegning og forming skal få en mye større plass i skolen.