- KULTURTIPS -

Kulturtips nr. 23

Patrick Egersborg, operasanger

Hva er ditt beste kulturtips?

– Sci-fi på Torshovteatret.

 

Hvorfor er dette ditt beste kulturtips?

– Torshovteatret, som er styrt av Nationaltheatret, er en veldig intim scene hvor man sitter tett på som publikummer, hvor en liten gruppe skuespillere presenterer stykker som har sci-fi-relatert handling. Jeg så Rossums universal-Roboter, eller «RUR» som stykket heter, i vår og hadde en fantastisk opplevelse. De klarte virkelig å skape et lite mikrounivers hvor publikum ble helt oppslukt i det som skjedde på scenen. Utrolig morsomt og godt gjennomført. 

 

Hvorfor mener du det er viktig at det offentlige satser på kultur?

– Det offentlige må i større grad satse på kultur fordi det er en investering i folks lykkefølelse; et lands kulturtilbud er temperaturmåleren på et velfungerende samfunn. Det er viktig at flere får tilgang til kultur, og da må vi sørge for større rabattordninger for lavtlønnede og økte midler til utøvere, ensembler, frilansere og institusjoner så de kan fylle kulturarenaer som ble bygget, men nå driftes med stramme budsjetter på grunn av gjeld og høye leieutgifter. Vi må også få flere barn inn i kulturskolen og sørge for at barn og unge får spille, synge, danse og skape i større grad i skolen. Dette er det det offentlige som må sørge for.

 

Kommer du til å stemme for et regjeringsskifte 11.september?

– Jeg har allerede stemt på kulturpartiet Rødt og gleder meg selvfølgelig til vi får byttet ut brunost og kvikklunsj med mangfold, kvalitet og økt tilbud.