- KULTURTIPS -

Kulturtips nr. 22

Therese Aune, musiker / foto: Sara Angelica Spilling

Hva er ditt beste kulturtips?

– Mitt beste kulturtips akkurat nå, er å sjekke ut utstillingen til Tori Wrånes på Samtidskunstmuseet, før museet lukker dørene den 3. september. Museet er forøvrig en fryd for øyet i seg selv, og har i tillegg blant en fin fotoutstilling det er verdt å kikke på.

 

Hvorfor er dette ditt beste kulturtips?

– Tori Wrånes har klart å skape en trolsk fantasiverden der mystiske utvekster kveiler seg gjennom rommet og kommer ut av veggene og taket. Utstillingen har også videoinstallasjoner med tubaspillende troll i en taubane og merkelige skulpturer. Dessverre er det så mange av de gamle historiske bygningene i Oslo som ikke lenger skal romme den funksjonen de nå har, samtidig som man ikke har tydelige planer for hva bygningene skal være senere. For meg er en by det er spennende å reise til, en hvor ny og gammel kultur får plass side om side. Jeg håper at det kan være plass for dette også i Oslo.

 

Kommer du til å stemme for et regjeringsskifte 11. september?

– Jeg vil oppfordre alle til å stemme på venstresiden, for å gi rom for at også den smale kulturen kan få eksistere, og for å få en bedre miljø- og asylpolitikk.