- AKTUELT -

Det trengs et nytt løft for kulturen!

 

Anette Trettebergstuen er kulturpolitisk talskvinne for Arbeiderpartiet. Hun og Jonas Gahr Støre la i august frem det nye kulturløftet under Øya-festivalen i Oslo.

Det nye kulturløftet er en helt konkret plan for hva Arbeiderpartiet vil gjøre på kulturfeltet de neste årene. Ambisjonene for kulturlivet må heves.

– Norsk kulturliv har opplevd fire tapte år med FrP og Høyre i regjering! Med Jonas som statsminister skal vi trappe opp kulturens andel av statsbudsjettet og sørge for at kulturpolitikken blir et viktig satsingsområde. For oss er kultur en klar prioritet, sier Trettebergstuen.

 

Det nye kulturløftet

Arbeiderpartiet har mange løsninger for kulturpolitikken i sitt partiprogram, men har i tillegg nå kommet med det nye kulturløftet som har omkring 30 punkter for et bedre kulturliv. Å satse på kultur gir samfunnet mye.

 

– Styrking av den kulturelle skolesekken, nasjonalt kulturkort for ungdom og at flere barn får god på kulturskolen gjennom AKS/SFO er noe av det som er særlig rettet mot barn og unge, forteller Trettebergstuen.

 

Det er også ny politikk rettet direkte mot kunstneres levekår, som en kunstnerøkonomireform, gjennomgang støtteordninger og at AP vil sette ned et eget utvalg for å styrke frilansernes sosiale rettigheter.

 

– Dette er bare noen av punktene våre, men i tillegg har vi masse nytt på mange andre områder innen kultur, som jeg håper kultur-interesserte setter seg inn i før de stemmer, sier
Trettebergstuen.

 

-Kulturen trenger en ny regjering

En av de som har sett på det nye kulturløftet er kunstner og talsperson for kampanjen Kulturkampen, Marianne Hurum. Hun mener det er klart at kulturen trenger en ny regjering, ledet av Jonas Gahr Støre.

 

– For meg er det tydelig at FrP og Høyre ikke satser på oss som arbeider med kunst og kultur. Deres feilslåtte prioriteringer og mangel på både innsikt og interesse gir også publikum et mindre mangfoldig kulturtilbud. Skal man endre dette, tror jeg vi må få et regjeringsskifte, avslutter hun.